KESSY - dostęp bezkluczykowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawelix
    Classic
    • 2013
    • 22

Polecam Kessy, zamykasz auto jak iPhone.. slide na klamce, nic nie trzeba naciskać.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1166588

Komentarz

• CirixX
      Drive
      • 2013
      • 43

Zamieszczone przez Pawelix
      Polecam Kessy, zamykasz auto jak iPhone.. slide na klamce, nic nie trzeba naciskać.
      Slide, przycisk, mrugnięcie oczami - to wszystko tylko dwie kalorie i zero wysiłku

[ Dodano: Sro 20 Lis, 13 13:46 ]
      Jeszcze mam pytanie, czyli trzeba złapać za klamkę żeby się zamknął i przesunąć palcem?
      A co jeśli ja jak wysiadam i zabieram z tylnego siedzenia teczkę, torbę z laptopem, plecak i dwie siatki z zakupami to muszę zwolnić rękę żeby zamknąć auto?
      Myślałem że się zamknie jak odejdę, bo tak to muszę postawić torby na ziemi i zwolnić rękę a kluczyk zawsze jednak gdzieś między palcami jeszcze miałem i potrafiłem nacisnąć idąc już do domu.

[ Dodano: Czw 21 Lis, 13 23:56 ]
      Odpowie mi ktoś proszę bo to ważne dla mnie.

Komentarz

• __atomek__
        RS
        • 2007
        • 3193
        • Superb III (3V3)

Jak odejdziesz to auto zostanie otwarte
        musisz dotknąć klamki aby sie zamkneło

[ Dodano: Czw 28 Lis, 13 22:58 ]
        Ponadto jeżeli silnik pracuje to możesz autem odjechać bez kluczyka na dowolna odległość. Ale w razie chwytu na Butelke itd to masz 2 komplety kluczyków w garsci co jest ważne dla ubezpieczenia
        Pozdrawiam
        Tomek

Komentarz

• Basik_
          Rider
          • 2013
          • 667

Panowie, mógłby ktoś wkleić zdjęcie jak wygląda ten kluczyk kessy w O III ?
          Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• BartS
            Classic
            • 2014
            • 11

Zdecydowanie polecam Kessy. Uzywam tego rozwiązania od kilku lat i nie wyobrażam sobie nie mieć tego w aucie. Czlowiek szybko przyzwyczaja sie do wygód 8)
            [zamówiona] O3 2,0 TDI Kombi Elegance + "trochę" dodatków

Komentarz

• Wojqba
              Ambiente
              • 2008
              • 230

Zamieszczone przez Basik_
              dokładnie tak samo jak zwykły kluczyk do OIII

Komentarz

• kolba_leon
                Classic
                • 2013
                • 30

Zamieszczone przez Wojqba
                jest to zwykły kluczyk z bolcem, taki sam jak w zwykłej Octavi :twisted:

Komentarz

• BartS
                  Classic
                  • 2014
                  • 11

Zamieszczone przez kolba_leon
                  W razie braku prądu musimy mieć możliwość dostania sie do auta w sposób tradycyjny.
                  pzdr
                  [zamówiona] O3 2,0 TDI Kombi Elegance + "trochę" dodatków

Komentarz

• Basik_
                    Rider
                    • 2013
                    • 667

Zamieszczone przez kolba_leon
                    Może to być śmieszne, ale nigdy skody nie miałem i nie widziałem kluczyka :lol: w google coś znalazłem ale nie mam pewności czy to od O3, dlatego jakby to nie był problem to prosiłbym o fotkę :wink:

Komentarz

• spacewalker
                      Elegance
                      • 2012
                      • 941

Długo nie trzeba szukac .....

Kluczyk z Kessy nie rózni się niczym z zewnatrz od tradycyjnego kluczyka. Po NR czesci w Etka mozna sprawdzić jaki kluczyk i do czego.

Komentarz

• doctorwhooves
                        Drive
                        • 2013
                        • 78

dokładnie taki http://www.team-bhp.com/forum/attach...octavia033.jpg

Komentarz

• Basik_
                          Rider
                          • 2013
                          • 667

spacewalker, doctorwhooves Dzięki za info i linki. O etce zapomniałem :?

Komentarz

• dawidan
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 148

Posiadam kessy w swojej O3 od ponad 3 tygodni. Kluczyka nie używam, jest w kieszeni kurtki, otwieranie auta odbywa się poprzez chwycenie za klamkę. Zamykanie, tak jak pisali inni użytkownicy - slide po klamce i centralny się zamyka. Podobnie jeśli chcę otworzyć tylko bagażnik. Kluczyk w kieszeni, wciskam przycisk klapy i następuje otwarcie.
                            Silnik uruchamiasz przyciskiem 'start ENGINE stop'. Sam zapłon jeden klik, noga na hamulec (mam dsg) drugi klik i silnik uruchomiony. Gasisz wciskając przycisk.
                            Ale UWAGA, te nowe silniki są tak ciche, że można niezauwazyć i pozostawić auto z uruchomionym motorem. Właśnie tak pozostawiłem wczorajszego dnia swój samochód na ok 2 godziny. Po prostu zatrzymałem się na podwórku, wrzuciłem parking i wyszedłem Zapomniałem wcisknąć przycisku by zgasić silnik. Kluczyk jest w kieszeni, nie musiałem wyciągać go ze stacyjki jak w wersji bez kessy. Centralnego nie zamykałem (wóz na podwórku). No i po 2 godzinach niespodzianka, podchodzę do auta i słyszę, że silnik pracuje
                            O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449

Komentarz

• Enriquez
                              RS
                              • 2009
                              • 7685
                              • Superb III (3V3)

heh, musiałeś być w pierwszej chwili zdumiony - o co chodzi...
                              Pozdrawiam
                              Marcin

Komentarz

• MadDriver
                                Rider
                                • 2013
                                • 285

Tu sie przydaje start&stop

To jest cos, co mnie wkurza w tym systemie w druga strone: zjezdzam z autostrady na parking, wjezdzam na zatoczke, hamuje, juz mam wylaczyc silnik... ale ten i tak juz nie dziala bo wylaczyl sie sam. Wciskam wiec przycisk do uruchamiania silnika tylko po to, zeby wylaczyc zaplon.

W opisanej przez Ciebie sytuacji to by Ci moze pomoglo, bo wychodzilbys z auta, gdzie silnik jest zgaszony, ale zaplon wlaczony -- otwarcie drzwi uruchomiloby pewnie (tak jest u mnie) sygnal dzwiekowy i wizualny na maxi-dot, ze auto nie jest poprawnie wylaczone. Nie jestem tylko pewien, czy przy wlaczeniu pozycji P to tez tak dziala :-/
                                Mój Brzydal :-)

Komentarz

• lubek24
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 597
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez MadDriver

W opisanej przez Ciebie sytuacji to by Ci moze pomoglo, bo wychodzilbys z auta, gdzie silnik jest zgaszony, ale zaplon wlaczony -- otwarcie drzwi uruchomiloby pewnie (tak jest u mnie) sygnal dzwiekowy i wizualny na maxi-dot, ze auto nie jest poprawnie wylaczone. Nie jestem tylko pewien, czy przy wlaczeniu pozycji P to tez tak dziala :-/
                                  dokładnie tak jest - na maxi-dot informacje o źle wyłączonym aucie.
                                  O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• Chris11
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 1587

Ja rozważałem zakup KESSY przy nowym aucie, ale jedno mi nie pasuje.
                                    To smyranie klamki, żeby zamknąć auto. Ja nie mam w zwyczaju zamykać za klamkę, a za ramkę okna, więc wolę jednak ze spokojem odchodzić od auta dusząc przycisk zamykania na kluczyku niż stać przy aucie i miziać klamkę.

Nie drażni Was to?

Komentarz

• MadDriver
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 285

To nie jest problemem. A nawet jak kogos irytuje, to moze zamykac z kluczyka Natomiast to, ze otwieranie auta odbywa sie bez kluczyka, czy to baganizk, czy to drzwi, jest bardzo wygodne. Wygodne jest tez to, ze wchodzisz do auta, naciskasz przycisk aby odpalic silnik i wszystko smiga.

Rzecz gustu, ale ja juz bym nie chcial auta bez tego

Komentarz

• SilentEmpire
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 304

Zamieszczone przez dawidan
                                        Ale UWAGA, te nowe silniki są tak ciche, że można niezauwazyć i pozostawić auto z uruchomionym motorem.
                                        A to nie jest tak, że jeżeli odejdzie się z kluczykiem poza zasięg, w którym normalnie auto się otwiera/zamyka, to silnik gaśnie??
                                        SUPERB

Komentarz

• dawidan
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 148

Zamieszczone przez SilentEmpire

A to nie jest tak, że jeżeli odejdzie się z kluczykiem poza zasięg, w którym normalnie auto się otwiera/zamyka, to silnik gaśnie??
                                          Nie zgaśnie. Nie chciałbym żeby tak było, chociażby ze względów bezpieczeństwa podczas jazdy... jedziesz, kluczyk wypada ci przez otwartą szybę i co? auto gasnie, blokada kierownicy. itp.
                                          Mi osobiście zdarzyło się już kilka razy zapomnieć zgasić silnika, ale gdy wychodziłem z auta i próbowałem zamknąć centralny zamek już wiedziałem, że auto pracuje bo nie chciał zamknąć centralnego.

Komentarz

• MadDriver
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 285

Tu klania sie zaleta z posiadania silnika Diesel'a Nie sposob go nie slyszec gdy jest uruchomiony

Komentarz

• Himenek
                                              Rider
                                              • 2014
                                              • 412

Zamieszczone przez dawidan
                                              Zamieszczone przez SilentEmpire

Nie zgaśnie. Nie chciałbym żeby tak było, chociażby ze względów bezpieczeństwa podczas jazdy... jedziesz, kluczyk wypada ci przez otwartą szybę i co? auto gasnie, blokada kierownicy. itp.
                                              Mi osobiście zdarzyło się już kilka razy zapomnieć zgasić silnika, ale gdy wychodziłem z auta i próbowałem zamknąć centralny zamek już wiedziałem, że auto pracuje bo nie chciał zamknąć centralnego.
                                              gorzej jak Ci ktoś odjedzie, w poprzednim samochodzie Hyundai IX35 odcinał dostęp jak tylko kluczyk znalazł się 2 metry poza samochodem

a sytuacja, że Ci kluczyk wypadnie przez okno... absurdalna

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

VW chyba zrobił to ze względów bezpieczeństwa - komunikacja bezprzewodowa bywa zawodna mimo wszystko i odcinanie zapłonu, bo się wyczerpała bateria w pilocie - to mimo wszystko bardziej niebezpieczne niż utrata samochodu z powodu kradzieży.
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• Arundill
                                                  Rider
                                                  • 2012
                                                  • 321

To takie małe pytanko, nie ma sygnału dźwiękowego jak odejdziesz z kluczykiem przy uruchomionym silniku??

Komentarz

• dawidan
                                                    Ambiente
                                                    • 2013
                                                    • 148

Zamieszczone przez Arundill
                                                    To takie małe pytanko, nie ma sygnału dźwiękowego jak odejdziesz z kluczykiem przy uruchomionym silniku??
                                                    Nie ma. Gdybym chwilę postał z otwartymi drzwiami sygnał się pojawi. Ale w moim wypadku bywa tak: wjazd na podwórko, dzwignia na parking, otwieram drzwi i wychodzę. Serio juz mi się to kilka razy zdarzyło nie zgasić silnika, nawet nie słyszę jego pracy. W sobotę nie zamykałem centralnego po opuszczeniu auta więc nie zauważyłem, że pozostawiłem uruchomiony silnik. Byłem w lekkiej złości na siebie jak po 2 godzinach wróciłem do auta, a silnik pracuje. Zwykle zamykam centralny więc już kilka razy złapałem się na tym, iz nie zgasiłem silnika. Przy uruchomionym centralny nie zamknie się robiąc slide po klamce.

[ Dodano: Pon 07 Kwi, 14 19:36 ]
                                                    Zamieszczone przez Himenek

gorzej jak Ci ktoś odjedzie, w poprzednim samochodzie Hyundai IX35 odcinał dostęp jak tylko kluczyk znalazł się 2 metry poza samochodem

a sytuacja, że Ci kluczyk wypadnie przez okno... absurdalna
                                                    Racja. Raczej nie wypadnie, ale zawsze mógłbym go wrzucić do kubka z kawą i baterię szlag trafi. Chyba aktualna sprawa w USA z General Motors - wadliwe stacyjki odcinające zapłon podczas jazdy, kilkanaście ofiar śmiertelnych. Myslę więc, że VW (jak pisze Enriquez) faktycznie bierze pod uwage względy bezpieczeństwa w pierwszej koljeności.

Komentarz

Pracuję...